Shqiperia dhe Kosova shume shpejt pjese e marrveshjes Roaming ne rajon

Written by on 27/08/2018

 

Komisioneri Europian per Zgjerim, Johannes Hahn, deklaroi se Kosova dhe Shqiperia, do te bashkohen se shpejti me marreveshjen e roaming ne rajon.Por, pavaresisht kesaj deklarate te Hahn, pengesat jane te medha. Kjo iniciative, e miratuar ne Bullgari, pritet te nxise ndjeshem sektorin. Paketa e pare e investimeve e miratuar eshte ajo mes Brukselit dhe Shqiperise. Ne total per rajonin do te investohen 35 milione euro ne kete drejtim. Agjenda digjitale per Ballkanin Perendimor pritet te sjelle ulje te kostove te trafikut ne internet, ne vendet e Ballkanit Perendimor, duke filluar prej veres se vitit 2019.Ne harkun e dy viteve te ardhshme nderkohe synohet edhe ulja e tarifave roaming brenda rajonit. 


Current track

Title

Artist

Background