Shqiperia dhe Greqia, nje linje hekurudhore se shpejti do te lidh dy vendet!

Written by on 20/11/2018

Shqiperia dhe Greqia jane ne bisedime per nje projekt bilateral.Behet fjale per ndertimin e nje hekurudhe qe do te lidhe dy vendet dhe do te zbatohet permes linjes Follorine-Kristalopigi-Pogradec. Ky investim madhor ka qene edhe teme e diskutimet “Lidhja hekurudhore ndermjet Greqise dhe Shqiperise”, qe u mbajt se fundmi ne Kostur.Sipas Ministrise se Infrastruktures dhe Transportit ne Greqi, projekti ka shume rendesi pasi eshte pjese e rrjetit Trans-Evropian. Linja e re Follorina-Kastoria-Pogradec do te jete pjese e linjes hekurudhore Selanik-Durres-Tirane-Mal i Zi-Serbi, e cila do te forcoje lidhjet hekurudhore si ne Ballkanin Perendimor ashtu edhe ne lidhjet me Evropen Qendrore.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist