Shkodra, qarku me numrin me te larte te prodhimeve tradicionale

Written by on 26/09/2018

 

Shkodra renditet ne vend te pare si  qarku me numrin me te larte te prodhimeve tradicionale ne Shqiperi. Ministria e Bujqesise ka formuluar nje liste, e cila ka fuqi ligjore ne aspektin e prioritizimit te produkteve tradicionale te cilat kryesisht perfaqesohen nga kafshe, bime, gatime dhe veshje. Ne dallim nga qarqet e tjera, Shkodra ka numrin me te madh te produkteve tradicionale qe perfshijne qe nga kultivaret e fushes, gatimet e veçanta te zones, kafshe, bime te egra, dhe peshq te detit dhe liqenit.Tirana renditet e dyte pas Shkodres per intensitetin e larte te identifikimit te produkteve tradicionale nderkohe qe paraqiten me intensitet te larte  te produkteve tradicionale edhe Puka, Malesia e Madhe e zona e Dibres. Produktet tradicionale te vendit po luajne nje rol te rendesishem ne zhvillimin e agroturizmit pasi preferohen shume sidomos nga turistet e huaj.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist