Shkencetaret: Gati projekti per mbrojtjen e koraleve ne Barriren e Madhe!

Written by on 29/11/2018

Shkencetaret kane nisur zbatimin e projektit me te madh te mbrojtjes se koraleve ne barrieren e madhe koralore ne Australi te rrezikuar prej ndryshimeve klimaterike. Ata do te mbledhin miliona veze te ketyre krijesave dhe larvat e koraleve do t’i rrisin diku tjeter per t’i kthyer me pas ne zonat ku i kane marre. Projekti koinçidon me periudhen e leshimit te vezeve, qe nisi ne fillim te kesaj jave e zgjat zakonisht nga 48 deri ne 72 ore. Koralet jane demtuar se tepermi pergjate barrieres 2 300 kilometershe, e shkaku eshte rritja e temperatures se detit prej ndryshimeve klimaterike. Pjesa veriore e saj ka pesuar deme te paprecedente gjate viteve 2016 dhe 2017, duke bere te shtohet frika se mund te jene edhe te pariparueshme.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist