Shfrytezimi i enegjise se eres ne Europe gjithnje ne rritje

Written by on 14/09/2018

 

Sektori i energjise se eres ne Europe eshte i vendosur per nje rritje te qendrueshme gjate pese viteve te ardhshme. Studimin e ka bere Wind Europe. Kapaciteti i energjise se eres ne kontinent do te rritet me nje mesatare prej 17.4 gigawatt ne vit. Deri ne vitin 2022, Europa mund te kete 258 GW kapacitet te instaluar, me shumicen e instalimeve te turbinave te reja te eres ne toke dhe ne det.Europa eshte shtepia e disa prej projekteve me ambicioze te energjise se eres ne bote. Sipas raportit te WindEurope, Gjermania, do te mbetet centrali elektrik i energjise se eres ne Evrope, me kapacitet prej 73 GW ne 2022.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist