Shangai prezanton uren me te gjate te printuar 3D

Written by on 24/01/2019

Shangai prezanton uren me te gjate te printuar 3D
Eshte 86 metra e gjate dhe u krijua teresisht me nje stampim te versionit 3D.
Behet fjale per Shangain, qe tashme ka uren me te gjate te stampimit 3D ne
bote, e prodhuar nga nje grup pune te Universitetit te Arkitektures Tsinghua
ne Pekin. Kalimi i kembesoreve u modelua ne uren e famshme Zhaozhou, e
cila u ndertua midis 589 dhe 618 ne provincen Hebei ne veri te Kines dhe
eshte ura me e vjeter ne vend. Ky ndertim u realizua nga pllaka prej nje guri
gelqeror, ndersa ndertimi i ri, e cila gjendet ne rrethin e Baoshan te Shangait u
krijua duke perdorur teknika ndertimi e standardeve shume me moderne e
cilesore. Kjo ure mund te mos jete po aq e bukur sa paraardhesi i tij i lashte,
por ajo qe mungon ne estetike apo qofte edhe ne teknologji kerkon goxha
kohe per tu realizuar rreth 450 ore dhe se do te kushtoje shume. Trupi i ures
perbehet nga 44 njesi prej beton e stampimit 3D, ndersa anet rrjedhese jane
bere nga 68 pllaka betoni te veçanta. Ura u realizua pjese – pjese duke
perdorur dy arme robotike te nje teknologjie te zhvilluar nga vete XU. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist