Sendet e Stephen Hawking shiten me vlere rekord ne ankand!

Written by on 10/11/2018

Karrigia e motorizuar e perdorur nga fizikanti britanik, Stephen Hawking, u shit per pothuajse 300,000 paund ndersa teza e tij u shit pothuaj dyfishin ne ankand per te mbledhur para per bamiresi.I njohur per punen e tij, e cila eksploronte origjinen e universit, Hawking vdiq ne mars ne moshen 76 vjeç. Disa nga sendet e tij duke perfshire esete, medaljet, çmimet dhe nje kopje e librit te tij “Historia e shkurter e kohes” u shiten ne internet se bashku me letrat dhe doreshkrimet qe i perkisnin Isaac Newton, Charles Darwin dhe Albert Ajnshtajn. Teza 117-faqeshe e Hawking-it,“Prona te universeve ne zgjerim” e 1965, u shit per 584,750 paund, edhe pse vleresimi ishte deri ne 150,000. Medalet dhe çmimet e fituara nga fizikanti u shiten per 296,750 paund, krahasuar me vleresimin  prej 15,000 paund, ndersa karroca e motorizuar u shit per 296,750 paund, krahasuar me nje vleresim prej 15,000 paund.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist