Sa te sigurte jane turistet kete sezon veror ne Shqiperi!

Written by on 10/07/2018

Sa te sigurte jane turistet kete sezon veror ne Shqiperi!

 

Emisioni Travel Club sot foli per per turizmin e kesaj vere, sigurine dhe cilesine e sherbimit! Sa jemi permiresuar dhe sa pune na duhet per te bere ne kete drejtim !?
Ne studion e Travel Club e ftuar ishte Keshilltarja e Ministrit te Turizmit gjithashtu ekspertja e turizmit Znj. Blerian Ago e cila na foli per standartet e sigurise ne turizem.

Ajo u shpreh se : pushteti vendor duhet tju krijoje lehtesira guidave lokale qe ti nxisi ata  te permiresojne sherbimin e tyre.
Nje shembull do ishte velja e taksave , theksoi  Znj.Ago, e cila shpjegoi se : nese paguhen taksa ti cojne drej formalizimit por paralelisht tju thone qe per disa vite je i perjashtuar nga taksa. Por keto perjashtime duhen perkthyer ne investim per  kualifikime, edukime te stafit dhe ne standarte. Per rrjedhoje sherbimi do jete edhe me i mire.

Destinaione te vecanta si Liqeni i Komanit apo Lumi i Shales e te ngjashem si keto

duhet te kene vrojtues te specializuar dhe te shpetimit ne uje per qindra turiste qe shkojne ne nje prej ketyre destinacioneve.
Gjithashtu ekspertja e Turizmit Blerina Ago u shpreh se : Nje destinacion qe ka dy vjet qe eshte zbuluar mund te demtohet brenda vitit nese nuk merren masa sa i perket impaktit qe ka ne mjedis ky fluks turistesh.

 

 

Intervista e plote : Video


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist