Sa ndotje plastike qarkullojne ne oqeane?

Written by on 21/04/2018

Sa ndotje plastike qarkullojne ne oqeane?

Vendet po mundohen qe te ndalojne plastikat me shpresen per te trajtuar problemin e ndotjes plastike ne bote.Problemi eshte aq i madh saqe shkencetaret thone se kjo nuk eshte e mjaftueshme per zvogelimin e ndotjes.Shkencetaret australiane se fundmi kane vleresuar se duke marre ne konsiderate mbeturinat e mbledhura ne brigjet e SHBA gjate pastrimeve ne 5 vitet e fundit, ka rreth 7.5 milione lende plastike pergjate bregdetit te Amerikes. Ata llogarisin se ka rreth 437 milione deri ne 8.3 miliarde lende plastike ne te gjitha brigjet e detit ne mbare boten.Por ky numer i madh papritmas duket i vogel kur sheh te gjitha plehrat plastike qe kalojne neper oqeane. Gati 9 milione ton lende plastike perfundojne ne oqeane dhe brigjet e botes çdo vit, qe nga viti 2010. Çdo vit, rreth Tokes prodhohen me shume se 35 milion ton lende plastike dhe rreth 1/4 e tyre perfundojne rreth ujit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist