Sa kane shpenzuar turistet brenda dhe jashte vendit?

Written by on 11/09/2018

 

Si turistet e huaj ne Shqiperi, ashtu dhe shqiptaret jashte, kane shpenzuar me shume ne gjashte muajt e pare te ketij viti.Sipas statistikave te Bankes se Shqiperise, shpenzimet e te huajve ne vend per periudhen janar-qershor arriten ne 785 milione euro, duke shenuar nje nivel rekord maksimal historik, qe pas viteve ’90. Ne raport me te njejten periudhe te nje viti me pare, te ardhurat nga shpenzimet e te huajve ne Shqiperi jane rritur me 8.7%. Nderkohe per te njejten periudhe, parate e shpenzuara nga shqiptaret  jashte vendit ishin 624 milione euro, me nje rritje prej 10% me baze vjetore.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist