Rusia synon infrastrukturen, 40 miliard $ per autostradat, hekurudhat dhe portet

Written by on 24/08/2018

 

Rusia ka premtuar te investoje rreth 40 miliarde dollare ne infrastrukture. Projektet perfshijne  rindertimin e autostrades M5, e cila fillon ne Moske dhe mbaron ne Chelyabinsk ne rajonin e Uralit. Gjithashtu perfshihet autostraden M7 qe lidh kryeqytetin rus me disa qytete ne lumin Vollga. Ne megaplan eshte perfshire edhe autostrada Petersburg. Plani i shpenzimeve vjen pas nje premtimi nga Presidenti Vladimir Putin per te sjelle permiresimin me te madh te infrastruktures ruse deri ne vitin 2024. Projekti ambicioz perfshin ndertimin e rrugeve te reja dhe rritjen e kapacitetit te porteve detare. Rusia gjithashtu kerkon te permiresoje ndjeshem hekurudhat e saj ndersa nje objektiv tjeter eshte shtimi i lidhjeve direkte ajrore midis qyteteve ruse.

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist