Rruga Pogradec – Tushemisht drejt rikonstruksionit

Written by on 20/07/2018

Rruga Pogradec – Tushemisht drejt rikonstruksionit

Rruga Pogradec–Tushemisht do te rikonstruktohet ne kuader te programit “Rruget lidhese rajonale” qe financohet nga qeveria shqiptare dhe Banka Boterore dhe qe zbatohet nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit. Projekti per kete aks te rendesishem turistik, ne juglindje te vendit, parashikon rehabilitimin e te gjitha rrjeteve te infrastructures si dhe permiresim te segmentit me elemente te tille si korsi per biçikleta, shtigje per kembesore, ndriçimi e gjelberimi. Sipas FSHZH, rruga e re i vjen ne sherbim te drejtperdrejte banoreve te zones, por veçanerisht turizmit. Kjo, pasi per te vizituar parkun natyror ne Drilon, automjetet perdorin rrugen paralele me liqenin e Ohrit, nderkohe qe bashkia e Pogradecit ka ne plan ta transformoje kete rruge paralele ne nje rruge per kembesore dhe te rehabilitoje segmentin e propozuar Pogradec-Tushemisht per te trajtuar trafikun e automjeteve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist