Rritja e numrit te turisteve i jep hov zhvillimit te hotelerise ne vend!

Written by on 14/12/2018

Rritja e numrit te turisteve vitin e fundit po i jep hov ecurise se sektorit te hotelerise. Sipas te dhenave te INSTAT per sektorin e sherbimeve, Indeksi i shitjeve neto ne volum shenoi rritje 37,0 %, krahasuar me tremujorin e trete 2017, duke shenuar sektorin me rritje me te larte ne ekonomi ne kete periudhe.Rritja e shitjeve eshte shoqeruar dhe me me shume te punesuar. Dy vitet e fundit, Shqiperia ka qene ne radarin e mediave te huaja, çka ka nxitur shtimin e turisteve. Sipas te dhenave te meparshme te INSTAT, numri i shtetasve te huaj te hyre ne vendin tone ne dhjetemujorin e 2018 eshte rreth 5.4 milione, duke u rritur me 17,3 %, ne krahasim me te njejten periudhe te vitit 2017, duke ndikuar pozitivisht ne aktivitetin e hoteleve. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist