Rritet numri i turisteve ne Kosove ne 3 muajt e pare te vitit

Written by on 06/06/2018

 
Ne tremujorin e pare te vitin 2018, ne hotelet e Kosoves ka pasur 64 mije vizitore, prej tyre 57% vizitore te jashtem. Te dhenat i ka publikuar Agjencia e Statistikave te Kosoves. Pjesa me e madhe e hoteleve qe kane pritur me shume turiste gjenden ne rajonin e Prishtines, ndjekur nga ai i Pejes dhe Prizrenit. Kapaciteti i shfrytezueshmerise se hoteleve ne nivel vendi per kete periudhe ishte 12.38 per qind. Numrin me te madh te vizitoreve dhe neteqendrimet e tyre e ka rajoni i Prishtines me 30 mije vizitore dhe 41 mije neteqendrime. Sa u perket vizitoreve te huaj, numri me i madh ishte nga Shqiperia, Turqia dhe SHBA.
 

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist