Rritet ne shifra rekord importi i automjeteve ne nentor ne Shqiperi!

Written by on 19/12/2018

Hyrja ne fuqi e ndalimit te importit te automjeteve me te vjetra se 10 vite date prodhimi ka nxitur tregtaret e makinave te perdorura ne vend qe te importojne masivisht perpara dates 2 Dhjetor, kur edhe hyri ne fuqi ky vendim.Kjo levizje e tregtareve tashme reflektohet mjaft mire edhe te shifrat zyrtare. Sipas te dhenave te tregtise se jashtme, te publikuara nga Instituti i Statistikave, zeri i importit te mjeteve te transportit gjate Nentorit, muaji i fundit kur mund te importonin makina me te vjetra se 2009-a, ka prekur vleren me te larte ne histori.Muajin e kaluar u importuan rreth 5 miliarde leke mjete transporti, ne rritje me 38.8% nga nentori i vitit te kaluar. Nje shifer e tille nuk eshte regjistruar asnjehere, ose te pakten qe prej vitit 2005 kur edhe filloi matja dhe raportimi i ketyre te dhenave.Nder vendet qe kane nje treg te madh importi ne automjetesh ne Shqiperi, rritja me e madhe regjistrohet per Gjermanine dhe Italine.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist