Rriten shpenzimet e te huajve ne Shqiperi

Written by on 13/07/2018

Rriten shpenzimet e te huajve ne Shqiperi

 

Ne periudhen 2013-2017, shpenzimet e jo-rezidenteve ne Shqiperi kane arritur ne me shume se 10 miliarde leke. Sipas statistikave te publikuara nga Instituti i Statistikave, rritja mesatare e ketyre shpenzimeve per kete periudhe eshte rreth 8.5%. Sipas INSTAT, hyrjet e shtetasve te huaj ne periudhen 2013-2017 jane rritur mesatarisht 12%. Hyrjet nga rajoni i Evropes zene pjesen me te madhe te hyrjeve te shtetasve te huaj me 93 %. Shtetasit e huaj qe hyjne ne Shqiperi vijne kryesisht nga: Kosova, Maqedonia, Greqia, Mali i Zi dhe Italia.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist