Rreziku nga perdorimi i celularit ne oret e vona te mbremjes!

Written by on 22/05/2018

 

Pas ores dhjete te darkes celulari duhet fikur. Sipas nje studimi skocez , ata qe kalojne mbremjen dhe naten duke kontrolluar rrjetet sociale, ka rrezik te bipolarizimit dhe çrregullimeve neurologjike. Perveç ketyre pasojave te renda psikologjike, kush rri gjithe kohes “i lidhur” ndjehet me i vetmuar dhe i palumtur. Dhe keto pasoja vijne per shkak te nderprerjes se ritmit normal qarkullues, i cili do te donte qe aktivitetet e zgjimit te perqendrohen ne oret e drites dhe ato te pushimit ne erresire.Ne te shkuaren keto rreziqe ishin zbuluar nga disa studime te meparshme, por ky studim i ri i universitetit te Glasgovv, ka bere nje hap para duke matur demet fizike e psikologjike ne shkalle te gjere.

 


 

Night time connection


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist