Rifillojne germimet arkeologjike ne Amfiteatrin e Durresit

Written by on 11/07/2018

Rifillojne germimet arkeologjike ne Amfiteatrin e Durresit

Ne Amfiteatrin Romak te Durresit kane rinisur germimet arkeologjike. Instituti i Monumenteve te Kultures ben te ditur se projekti synon rifillimin e germimeve arkeologjike, rilevim te strukturave te gjetura si dhe dokumentimin dhe konsolidimin e tyre. Pjese e germimeve do te jene studente shqiptare dhe studente italiane. Misioni Arkeologjik Italian ka nisur punen e tij ne qytetin e Durresit qe prej vitit 2001, me qellim realizimin e hartes se rrezikut arkeologjik, si dhe evidentimin e aktivitetit te germimit dhe projektimit te vleresimit te monumenteve urbane, veçanerisht te amfiteatrit romak.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist