Restaurohet Muzeu i Kastrioteve ne Diber

Written by on 10/08/2018

Restaurohet Muzeu i Kastrioteve ne DiberNe kuader te “Vitit Mbarekombetar te Skenderbeut”, eshte  restauruar Muzeu i Kastrioteve, monument kulture i kategorise se II-te, ne fshatin Sine te rrethit te Dibres. Projekti i hartuar nga specialistet e IMK-se realizoi restaurimin e plote te objektit, riorganizimin e sistemit te ndriçimit dhe instalimeve elektrike, si dhe sistemimin e territorit perreth godines. Gjithashtu, pjese e rendesishme e projektit ishte edhe muzealizimi. Muzeu ka filluar te ndertohet ne vitin 1982, per here te pare eshte hapur per publikun ne vitin 1985 dhe tanime eshte itinerari me i ri turistik i Dibres.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist