Qyteti i parë në Itali që po bën kalimin 100% drejt energjisë diellore

Written by on 16/02/2021

Valsamoggia, në periferi të Bolonjës është qyteti i parë në Itali i cili po kryeson projektin për eliminimin e hidrokarbureve. Sipas kryebashkiakut Daniele Ruscigno, njerëzit nuk e kanë menduar kurrë se ky projekt do të ishte i mundshëm. Aktualisht vendi po bën kalimin drejt energjisë diellore dhe asaj gjeo-termike.

Image result for Valsamoggia italy

Një shkollë fillore me 300 nxënës, furnizohet nga panele diellore dhe pompa gjeo-termale që e bëjnë shkollën krejtësisht të pavarur. Ky projekt inovator në tërësi fokusohet tek ngrohja klimaterike dhe energjia e qendrueshme.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist