Qytetet shqiptare drejt sherbimeve “smart”!

Written by on 08/06/2018

Njesite vendore ne vendin tone jane gjithmone e me te prirura drejt zgjidhjeve inteligjente per ofrimin e sherbimeve.

Ne nje forum te fundit mbi “qytetet smart” organizuar nga ambasada Daneze, perfaqesues te qeverise shqiptare mbeshteten idene per perqafimin e sa me shume risive ne fushen e turizmit, energjise dhe bujqesise per perfitime te shumta me kosto te ulta.

Te pranishem ne kete aktivitet ishin dhe kreret e disa bashkive te cilet sollen pervojat e tyre ne zgjidhjet inteligjente. Kreu i bashkise se Tiranes theksoi se te tjera risi do ti shtohen kryeqytetit si autobuset elektrik dhe projekti per biçikletat.

Ndersa kreu i Bashkise se Shkodres, vuri theksin tek rendesia reduktimit te kostove dhe perdorimit me eficience te financave permes projekteve inteligjente.

Ne kete aktivitet moren pjese edhe kreret te bashkive ne Danimarke te cilet sollen pervojen e tyre ne kete drejtim.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist