Qytetet qe shqiptohen me veshtiresi nga turistet

Written by on 21/09/2018

 

Qyteti i Ptuj-it ne Slloveni eshte cilesuar si qyteti me veshtiresine me te madhe ne shqiptim nga turistet e huaj e sidomos ata angleze. Sipas nje studimi te fundit te kryer nga Daily Mail ne lidhje me qytetet te cilat shqiptohen me me veshtiresi, qyteti piktoresk i Ptuj-it ne Slloveni, ishte ai qe u rendit ne vend te pare. Nga te gjithe te anketuarit, rreth 92 per qind e shqiptuan ate gabim. Ne vend te dyte si qyteti me veshtiresine me te larte per t’u shqiptuar ishte qyteti Guimaraes ne Portugali, i cili shqiptohej gabim nga 88 per qind e te anketuarve. Rijeka ne Kroaci renditet ne vend te trete, Shkupi ne Maqedoni renditet ne vend te katert, Oaxaca ne Meksike renditet e pesta ndersa Sitges ne Spanje, Ljubljana ne Slloveni, Gstaad ne Zvicer, Taormina ne Italia dhe Vroklavi ne Poloni plotesojne listen e vendeve qe kane me shume veshtiresi shqiptimi nga turistet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist