Qytetet e së ardhmes do të jenë kaq ndryshe! Ja 3 karakteristikat kryesore të tyre

Written by on 27/11/2020

OKB paralajmëron se shumë qytete do të përballen me sfida në të ardhmen për të përmbushur nevojat e numrit të tyre në rritje të banorëve, duke përfshirë sigurimin e strehimit, transportit dhe sistemeve të energjisë. Kombet e Bashkuara parashikojnë që deri në vitin 2050, popullsia e botës do të arrijë në 9.7 miliardë. Sipas projeksionit, 70% e njerëzve do të jetojnë në zona urbane. Qytetet e sotme janë përgjegjëse për ¾ e emetimeve globale të dioksidit të karbonit, një faktor kryesor për ndryshimin e klimës, prandaj gjithnjë e më shumë vizioni i arkitektëve dhe dizajnerëve po shkon drejt zgjidhjeve inovative, duke filluar nga transporti elektrik, shtëpitë ekologjike, riciklimi etj.


Current track

Title

Artist

Background