Qielli evropian duhet të reformohet!

Written by on 04/06/2021

Reforma e re  “Single European Sky” ka për qëllim një menaxhim më të mirë për hapësirën ajrore evropiane dhe sistemin e lundrimit ajror, por mbi të gjitha minimizimin e gjurmëve të dioksidit të karbonit. Mbajtësi i presidencës së Këshillit, Pedro Santos, vuri në dukje se siguria duhet të vihet në vend të parë në çdo reformë të aviacionit.

“Asnjë sektor nuk ka vuajtur më shumë nga kriza COVID sesa aviacioni. Prandaj është thelbësore që reformat të bazohen në një analizë të plotë dhe që ato të mos rrisin kostot për linjat ajrore”, tha Ministri Santos.


Current track

Title

Artist

Background