Qeset plastike sjellin ndotje masive te mjedisit, masa per ndalimin e prodhimit te tyre!

Written by on 10/05/2018

 

Perdorimi i qeseve plastike eshte nje nga shkaqet pse vendi yne eshte karakterizuar nga papastertia nder vite ndersa qeveria ka menduar te ndaloje prodhimin apo eksportimin e ketyre te fundit per te mbrojtur mjedisin. Ministri i Turizmit, ne nje takim diskutues me grupet e interesit tha se mbrojtja e mjedisit ndodhet ne fazen permbyllese ndersa eshte shprehur se operacioni vullnetar per te pastruar Shqiperine do te mundesoje faktin qe vendi yne te jete jo vetem me i gjelberuar ne rajon, por edhe me i paster. “Nisma Ime” qe do te hyje ne fuqi se shpejti dhe me ane te te cilit do te ndalohet prodhimi i qeseve plastike. Nderkohe per shkelesit e ligjit parashikohen gjoba te majme. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist