Pushimet jashte dhe blerjet per festa ndalin renien e euros ne vend!

Written by on 27/12/2018

Zgjedhja e gjithnje e me shume shqipetareve per te bere pushime jashte vendit si dhe rritja e blerjeve te mallrave te ndryshem per festa ka ndikuar ne kursin e kembimit valutor. Monedha e perbashket euro ka ndalur renien ne tregun e brendshem per here te pare qe nga data 8 nentor. Sipas kursit zyrtar te Bankes se Shqiperise, nje euro u kembye fundmi me 123.03 leke, duke u rritur me 0.34 leke ne krahasim me fillimin e javes. Kjo eshte rritja me e madhe ditore qe nga 7 qershori, kohe kur monedha e perbashket u rrit per shkak te fillimit te nderhyrjes se Bankes se Shqiperise. Ekspertet e kembimit valutor pohojne se arsyet kryesore te kesaj rritjeje jane blerjet e konsumatoreve per Krishtlindje dhe kerkesa e shtuar per valute nga individet qe do te kalojne pushimet jashte vendit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist