Protestojnë qytetarët/Vendi i Polonisë është në BE!

Written by on 11/10/2021

Sipas sondazheve shumica e polakëve duan të qëndrojnë në BE. Marrëdhëniet mes Polonisë dhe BE janë të tensionuara që pas ardhjes në pushtet të PiS. Në qendër qëndron reforma e drejtësisë e synuar nga PiS, që sipas BE-së, minon pavarësinë e drejtësisë dhe shkel ndarjen e pushteteve.

Për këtë arsye një valë e madhe protestash popullore kanë shpërthyer në të gjithë Poloninë duke pasur si kryefjalë mos daljen nga Bashkimi Evropian./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background