Promovimi i turizmit shqiptar, ja buxheti dhe projektet e ketij viti

Written by on 29/01/2019

Promovimi i turizmit shqiptar, ja buxheti dhe projektet e ketij viti

Turistet e huaj kane interes te shtuar per te vizituar Shqiperine,  por pavaresisht kesaj vendi yne nuk po  promovohet  ne nivelet e duhura , kjo per shkak  te pamjaftueshmerise se buxhetit te  Agjencise  Kombetare te  Turizmit  e cila synon nxitjen  e turizmit permes promovimit  brenda dhe jashte vendit. Sipas te dhenave te fundit te agjencise, buxheti  per kete vit eshte 163 milion  leke, por  dhe pse ne rritje krahasuar me nje  vit me pare ende larg  krahasuar me  vendet e tjera. Shqiperia  kete vit do te marre pjese   ne 15 panaire gjithsej  nderkohe tregu qe po synohet me shume eshte ai nordik. Ajo qe vihet re  vitet e fundit eshte zhvendosja e interesit te turisteve  nga bregdeti  ne   kulture dhe kulinari, kjo tendence  u vu re edhe ne panairin e  sapo zhvilluar ne Madrid ku vendi yne mori pjese me stenden e tij  per 5 dite rresht


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist