Prodhuesit gjermane te makinave nderpresin shitjen e makinave hibride ne Europe

Written by on 28/09/2018

 

Prodhuesit gjermane te makinave si Volkswagen BMW dhe Daimler kane nderprere shitjen e disa prej makinave te tyre hibride ne Evrope, pas hyrjes ne fuqi te rregullave te reja te emetimit te gazrave. Regjimi i ri i Procedures se Testimit te Harmonizuar i cili hyri ne fuqi me 1 shtator, jep lexime me te larta te dioksidit te karbonit, sesa sistemi i vjeter i ciklit te ri evropian te vozitjes.Kjo ka bere qe makinat te perfshihen ne nje kategori me te larte tatimore, ndersa ekziston rreziku qe rregullat e reja te mund te heqin stimujt e taksave te uleta per makina me emetime shume te uleta, qe aplikohet aktualisht ne disa vende. Prodhuesit e makinave duhet te vendosin nese kostoja shtese per te pershtatur nje bateri me te madhe eshte me vlere per t’iu pergjigjur stimujve te dhene nga legjislacioni i taksave ne disa vende.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist