Prezantohet mikroskopi qe mund te njoh shpejt qelizat kanceroze!

Written by on 18/04/2018

Prezantohet mikroskopi qe mund te njoh shpejt qelizat kanceroze!

 

Nje mikroskop i pajisur me inteligjence artificiale, ne gjendje te njohe menjehere qelizat kancerogjene ne indet e njeriut. Ky eshte projekti i prezantuar nga Google gjate asamblese se pervitshme te Shoqates Amerikane per Kerkimin mbi Kancerin qe po zhvillohet ne Çikago. Nje pajisje qe do te ndihmoje ne pershpejtimin e koherave dhe diagnozave, duke u lehtesuar punen mjekeve dhe patologeve nepermjet aksesit ne nje arkive vazhdimisht te azhurnuar. Behet fjale per nje teknologji me kosto te ulet – shpjegon Google. Pajisja, ne fakt, eshte nje mikroskop optik, i modifikuar, i cili lidhet me nje rrjet nervor artificial: kjo i lejon platformes te analizoje ne kohe reale imazhet dhe te shfaqe rezultatet menjehere nepermjet nje aplikacioni.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist