Po zhduken me ritme alarmante! Ekspertët: Islanda nuk do të jetë më vendi i akullnajave

Written by on 25/11/2020

Vatnajökull,  akullnaja më e madhe e Islandës po rrezikon të zhduket. Sipas shkencëtarëve, shtresa e akullit po zvogëlohet me ritme të shpejta sepse nga përllogaritjet rreth 150 mijë litra ujë shkrihen çdo sekondë nga majat akullnajore.  “Për sa kohë që vazhdojnë të ekzistojnë akullnajat, do të rezistojë edhe shpresa për rikthimin e turistëve, por me këtë ritëm, për 5 vitet e ardhshme ndoshta Islanda nuk do të jetë më vendi i akullnajave”, shprehet shkencëtari Snaevarr. Duhet thënë, se autoritetet në Islandë po bëhen përherë e më të vetëdijshme ndaj këtij rreziku dhe besojnë se nëse veprohet me shpejtësi, shkrirja do të ngadalësohet


Current track

Title

Artist

Background