Piramida mijëra vjeçare, atraksion turistik!

Written by on 04/07/2019

 

 

Një piramidë e zbuluar në shekullin e 19-të në Egjipt, po kthehet në atraskion turistik. E ndërtuar 4 mijë vite më parë, mendohet se në të prehet një prej faronëve më të rëndësishëm egjiptianë. Ajo do të hapet për herë për turistët dhe pritet të jetë atraksioni më i ri turistik në Kajro. Arkeologëve egjiptianë u është dashur më shumë se 1 vit për ta pastruar piramidën e cila ishte mbuluar nga gurët dhe mbeturinat. Gurët janë rivendosur në vendet e tyre origjinale , dhe janë instaluar shkallë prej druri. Në piramidë janë të ekspozuara një shumëllojshmëri objektesh të cilat janë zbuluar pas gërmimit, si hajmali, artefakte dhe relikte të padëmtuara. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist