Perfundon restaurimi i Kishes se Shen Merise ne Benje

Written by on 20/08/2018

 

Perfundojne punimet restauruese te Kishes se Shen Merise ne Benje. Kisha e fundshekullit 18 eshte nje model i rralle arkitekturor dhe pas shpalljes se fshatit Benje, Qender Historike duket se do te rrise ndjeshem potencialet per rritjen e turizmit dhe ekonomine e tere kesaj zone. Interesi i turisteve per kete vend me vlera te rendesishme natyrore e kulturore eshte ne rritje. Kisha  ka planimetri drejtkendore dhe tre nefe. Ne vitin 1967 u mbyll nga regjimi komunist dhe u rihap ne korrik 1991.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist