Per here te pare nje Shqipetar ne nje post kaq te rendesishem ne UNESCO!

Written by on 25/04/2018

Për herë të parë, kryetari i Këshillit Shkencor dhe Teknik të Pasurive Botërore Nënujore në Unesco do të drejtohet nga një shqiptar. Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit është zgjedhur  për të drejtuar  për 4 vite këtë organizëm të rëndësishëm në UNESCO. Vendimi u mor në Selinë e UNESCO-s në Paris, në sesionin e rradhës së vendeve anëtare të  Konventës së 2001 mbi Pasurinë Kulturore Nënujore Botërore, ku u zhvillua mbledhja e Këshillit Shkencor dhe teknik të kësaj Konvente. Sipas Tares ky vlerësim i lartë i dedikohet të gjithë atyre ekspertëve apo dashamirësve në Shqipëri, që luftojnë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist