PE voton sot rekomandimin per liberalizimin e vizave per Kosoven

Written by on 13/09/2018

 

Parlamenti Europian do te votoje sot rekomandimin per liberalizimin e vizave per Kosoven. Pas ketij votimi do te konfirmohet mandati per fillimin e bisedimeve me vendet anetare te BE-se, ne menyre qe Kosoves t’i liberalizohen vizat. Bisedimet ne emer te Parlamentit Europian do t’i udheheqe Tanja Fajon, raportuese per vizat ne Parlament. Per liberalizimin e vizave eshte e domosdoshme qe pajtimin ta japin edhe dy institucione kyçe te BE-se: Parlamenti Europian dhe Keshilli i Ministrave te Brendshem te vendeve anetare.Sot, kur raportuesja per vizat merr mandatin per fillimin e bisedimeve me Keshillin e Bashkimit Europian, procesi kalon ne nivelin e grupeve te punes, ku grupi i pare do te mbahet me 17 shtator. Komisioni Europian vendosi me 18 korrik te ketij viti se Kosova i ka permbushur gjitha kriteret dhe i rekomandoi Bashkimit Europian te liberalizoje vizat per qytetaret e saj.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist