PE prezanton rregullat e reja te kalimit ne zonen Shengen

Written by on 06/07/2018

 

PE prezanton rregullat e reja te kalimit ne zonen Shengen

Parlamenti Europian ka vendosur rregulla te reja per te gjithe udhetaret qe levizin ne zonen Shengen pa viza. Plani i masave i miratuar dje parashikon plotesimin e nje formulari online nga udhetaret para nisjes se tyre drejt vendeve te zones Shengen. Ato do te duhet te plotesojne te dhenat personale si dhe te dhena te tjera qe lidhen me çeshtje te tilla si ndjekje penale te meparshme permes sistemit te ri europian per Informacionin dhe Autorizimin e Udhetimit. Permes ketyre rregullave te reja synohet zbulimi i krimineleve, terroristeve apo i individeve te tjere qe paraqesin rrezik para se te arrijne ne BE. Autorizimi do te kushtoje vetem 7 euro dhe do te jete i vlefshem deri ne 3 vjet. Nderkohe, eshte parashikuar te jete falas per personat nen 18 vjeç dhe ato mbi 70 vjeç. Etias mund te jete funksional ne vitin 2021.

shengen


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist