PE ndalon pjatat plastiket, pipezat dhe kunjat e vesheve!

Written by on 25/10/2018

 

Parlamenti Europian votoi sot ndalimin e prodhimit te plastikes njeperdorimshe per te ulur ndotjen plastike ne oqeane pasi ka arritur ne shkalle tronditese. Vendimi ndalon duke nisur nga viti 2021 prodhimin dhe perdorimin e pjatave, kompleteve te ngrenies, pipezave dhe kunjave te vesheve plastike, si pjese e planeve. Vendimi synon te ndikoje ne heqjen nga perdorimi te artikujve per te cilat ekzistojne zgjidhje alternative dhe te cilat perbejne rreth 70 % te te gjithe mbeturinave qe ndotin detet e oqeanet. Rregullat e reja tashme mbeten per tu diskutuar me shtetet pjese e BE, disa prej te cileve edhe mund t’i kundershtojne ato.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist