Pasaporta e vaksinës “përçan” BE-në, kush është pro dhe kundër?

Written by on 11/02/2021

Vende të ndryshme brenda Bashkimit Evropian ndajnë ide të ndryshme përsa i takon pasaportave të vaksinave. I konsideruar si një çelës për rifillimin e normalitetit dhe industrisë së turizmit në veçanti, Greqia, Italia dhe Spanja janë pro një ideje të tillë. Nga ana tjetër Franca dhe Gjermania janë shprehur skeptike ndaj pasaportave të vaksinave, pasi sipas tyre kjo do të penalizonte vendet më të varfra. Aktualisht vetëm Suedia dhe Danimarka kanë shpallur certifikatat elektronike në bazë të të cilave qytetarët mund të udhëtojnë lirshëm.


Current track

Title

Artist

Background