Pasaporta digjitale, mit apo realitet?

Written by on 22/12/2020

Aktualisht po punohet për të zhvilluar disa pasaporta të lirisë së koronavirusit që do të lejojë ata që kanë rezultuar negativ në testim, të hyjnë në pub-e, shkolla dhe në vendet e punës. Dy firmave u janë dhënë kontrata qeveritare në një aplikacion të ri që do të lejonte njerëzit të provojnë se nuk kanë Covid. Kontratat parashikojnë një sistem nën të cilin njerëzve u caktohet një kod në telefonët e tyre inteligjentë që lidhen me një pasaportë dixhitale. Pas një testi Covid, kjo do të azhurnohet në qendrën e provës dhe kur njerëzit duan të hyjnë në një vend mund të paraqesin kodin e tyre si provë të statusit negativ. Ideja është e diskutueshme dhe kritikët argumentojnë se në të vërtetë do të krijonte një sistem ‘aparteid’ midis atyre që kanë virusin dhe atyre që nuk e kanë.


Current track

Title

Artist