Pas planeve për restaurimin e katedrales, acarohen spanjollët: Po shkatërroni trashëgiminë!

Written by on 20/02/2021

Idetë e hedhura për të ndryshuar dyert e katedrales 800 vjeçare në Spanjë janë shoqëruar me reagime të ndryshme. Ky projekt u mendua nga artisti Antonio Lopez pasi dyert aktuale të ndërtesës së “Burgos” janë të vjetra dhe nuk mund të riparohen.

Image result for bargos spain

Pavarësisht kësaj, Unesco, Organizata e Kombeve të Bashkuara, arkitektë të njohur dhe shumë spanjollë kanë kërkuar anullimin e projektit me kosto 1.2 milionë euro. Katedralja “Burgos” është shpallur Trashëgimi Botërore e UNESOS më 31 tetor të vitit 1984./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background