Orizi, ushqimi me i konsumuar ne bote!

Written by on 07/12/2018

Orizi eshte i pranishem ne qindra varietete te dietes se perditshme te popujve te secilit kontinent dhe eshte gjithashtu edhe ushqimi me i konsumuar ne bote. Sipas te dhenave te Organizates Boterore te Shendetsise  per here te pare orizi eshte perdorur si ushqim ne Azi, ku konsumohet prej se paku 10 mije vitesh dhe akoma sot perben bazen ushqimore per miliarda njerez. Pershtatshmeria e tij me terrenet dhe temperaturat e ndryshme ka bere qe ky ushqim te kete sukses ne çdo cep te botes. Veç orizit dhe dritherave, mes ushqimeve me te perhapura jane edhe makaronat dhe picat.E nese per konsumin e makaronave Italia ze vendin e pare (thuajse 30 kilograme ne vit per person) per konsumin e pices, vendin e pare e mbajne Shtetet e Bashkuara te Amerikes me nje mesatare konsumi 13 kilograme per person. Çdo vit ne SHBA nga furra dalin 900 milione pica.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist