Objektivat për klimën do të nisin një kapitull të ri!

Written by on 14/12/2019

 

Liderët e Bashkimit Europian kanë rënë dakort për një objektiv të neutralitetit për klimën në 2050, pas disa orësh debat me shtetet e Europës Lindore që kërkonin fonde për të mbështetur tranzicionin larg lëndëve djegëse, si dhe për të vazhduar përdorimin e energjisë bërthamore.”Ne do të arrijmë neutralitet klimatik në vitin 2050. Një vend anëtar ,Polonia nuk u angazhua në objektiv , ndaj për rrjedhojë do të rikthehemi në qershor të vitit të ardhshëm.” është deklaruar në takim. Vendimi erdhi një ditë pasi Komisioni i ri Europian prezantoi një plan prej 100 miliardë eurosh për zero emetim gazrash deri në vitin 2050.

 


Current track

Title

Artist

Background