Norvegjia mbeshtet me 1.4 milione euro sektorin detar ne Shqiperi!

Written by on 17/11/2018

Shqiperia eshte e vendosur t’i jape nje shtyse zhvillimit te sektorit detar per t’u futur ne rrugen drejt nje rritjeje te qendrueshme. Projekti i quajtur “Zhvillimi i sektorit detar” i cili u prezantua ne Tirane, financohet nga Qeveria e Norvegjise dhe zbatohet nga PNUD-i ne bashkepunim me Ministrine e Infrastruktures dhe Energjise.Projekti synon rritjen e integrimit te Standardeve Detare Shqiptare ne perputhje me kritere e BE-se permes krijimit te nje kuadri politikash te transportit detar. Gjithashtu, qeveria e Norvegjise mbeshtet edhe nje tjeter projekt te dyte me perfitues Universitetin e Vlores dhe ate te Durresit, me fokus edukimin dhe programet e studimit ne lidhje me transportin detar. Te dy projektet mundesohen ne saje te mbeshtetjes me rreth 1.4 milion euro nga qeveria e Norvegjise.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist