Njihuni me qytetin që ka 1 atraksion të vetëm: ‘’Gurorja e diamanteve’’!

Written by on 08/10/2021

Qyteti i Mirny në Lindjen e Rusisë ka vetëm një atraksion, një gropë të pabesueshme pranë tij, aq e madhe sa mund të shihet edhe nga hapësira. Mirny gjendet në rajonin e Jakutia, i cili ka më pak se 1 milionë banorë. Vetë qyteti ka rreth 35.000 banorë dhe kjo është vetëm për një arsye, miniera e dimantëve.

Kjo e fundit është dhe vetë arsyeja e ndërtimit të qytetit. Gurorja e tij ‘Mir’ (që do të thotë ‘Paqe’) mburret me një prej depozitave më të mëdha të diamanteve në botë./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background