Një tjetër fshat italian po i shet shtëpitë për 1 euro!

Written by on 02/12/2020

Që nga fillimi i vitit 2018, qytete dhe fshatra në të gjithë Italinë kanë nënshkruar skemën “One Euro House”, ku shtëpitë bosh nxirren në ankand  për 1 euro, në një përpjekje për të tërhequr banorë të rinj në zonat rurale që vuajnë nga shpopullimi. Fshati më i fundit që i është bashkuar programit është Castropignano, një fshat mesjetar në majë të kodrës në rajonin jugor të Molise. Ky rajon është i njohur për plazhet e tij të pacenuara, malet e mbuluara me dëborë, qytetet bregdetare, vreshtat dhe fshatrat tradicionale në majë të kodrave. “Unë mirëpres këdo që dëshiron të blejë një shtëpi të re këtu për të më dërguar me email,  një plan të hollësishëm se si ata synojnë të rimodelojnë dhe çfarë dëshirojnë të bëjnë me pronën – ta bëjnë atë një shtëpi apo dyqan artizanal”, shprehet kryebashkiaku Nicola Scapillati.


Current track

Title

Artist

Background