Një spital pa mjekë! Ky shtet po vendos në punë robotët për pacientët e sëmurë

Written by on 27/11/2020

Egjipti ka vendosur që tamponët e pacientëve të merren nga robotë të telekomanduar. “Cira-03” është emri i robotit,  i cili përveç tamponëve mund edhe t’u masë temperaturën pacientëve dhe t’i paralajmërojë nëse janë pa maskë. Ky hap nga Egjipti erdhi pasi mjekët janë fasha më e rrezikuar nga infektimi me Covid-19 dhe përmes robotit, synohet ruajtja e tyre. Gjithsesi, ende mbetet për t’u parë efektiviteti i kësaj metode dhe nëse do të përqafohet nga vende të tjera.


Current track

Title

Artist

Background