Një dozë e tretë e vaksinës?! Bashkimi Europian paralajmëron pasoja ligjore për vendet e bllokut.

Written by on 27/08/2021

Bashkimi Evropian ka paralajmëruar vendet e bllokut evropian se  mund të përballen me pasoja ligjore për shkak të rekomandimeve të një doze shtesë të vaksinës për qytetarët e tyre. Komisionit Evropian thotë se dozat  përforcuese  nuk janë  miratuar ende nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA).

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian  do të  mbajnë barrën e çdo pasoje ligjore dhe kërkesash për kompensim në rast se dikush ka efekte anësore të papritura. Në disa vende evropiane, pacientët që kanë patur ankesa i janë drejtuar dyerve të gjykatës  për të zgjidhur çështjet e tyre.

Radio Travel.al

FILE PHOTO: Vials labelled “COVID-19 Coronavirus Vaccine” and syringes are seen in front of a displayed EU flag in this illustration taken, February 9, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


Current track

Title

Artist

Background