Nis restaurimi i Muzeut te Kastrioteve

Written by on 13/06/2018

Ne kuader te “Vitit Mbarekombetar te Skenderbeut”, ka nisur puna per restaurimin e Muzeut te Kastrioteve, monument kulture i kategorise se II-te, ne fshatin Sine te rrethit te Dibres.Perfaqesues nga Instituti i Monumenteve te Kultures, Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare Shkoder, Bashkia Diber dhe shoqeria e restaurimit e cila do te kryeje punimet, ishin te pranishem ne nisjen e punimeve.Projekti i hartuar nga specialistet e IMK-se ka per qellim restaurimin e plote te objektit, riorganizimin e sistemit te ndriçimit dhe instalimeve elektrike, si dhe sistemimin e territorit perreth godines.Gjithashtu, pjese e rendesishme e projektit eshte edhe muzealizimi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist