Nis restaurimi i Memorialit te Skenderbeut

Written by on 27/06/2018

Nis restaurimi i Memorialit te Skenderbeut

Ne kuader te “Vitit Mbarekombetar te Skenderbeut” ka nisur puna per restaurimin e Memorialit te Skenderbeut, Kishes se Shen Nikollit dhe Muret e Qytetit Antik Lis. Ministrja e Kultures se bashku me perfaqesues nga Instituti i Monumenteve te Kultures, Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare Shkoder dhe shoqeria e restaurimit e cila do te kryeje punimet, ishin te pranishem ne nisjen e punimeve. Projekti i restaurimit eshte hartuar nga specialistet e Institutit te Monumenteve te Kultures dhe parashikon restaurimin e plote te memorialit, sistemin e ndriçimit dekorativ dhe funksional, si dhe nderhyrje konservuese – restauruese ne mozaik dhe afresk.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist