Ngrohja globale, shkencetaret ne alarm per trendin e viteve te fundit!

Written by on 04/12/2018

Shifrat e leshuara nga Organizata Boterore Meteorologjike per 10 muajt e pare te vitit kane vene re se planeti po perfshihet ne valet e nxehta prej 1C mbi bazen paraindustriale. Gjate pese viteve te fundit grohja ne terma mesatare prek nivelin me te larte historik, duke e çuar ne 1C. Shkencetaret i tremben faktit se bota ende nuk mund te parandaloje temperaturat ekstreme, pasi termometrat regjistrojne vleren me te larte prej 1.5C. Kete vit nga temperaturat e larta u shenuan probleme ne shume vende. Zjarret goditen Kalifornine dhe Greqine, ndersa valet e ngrohjes ekstreme perfshine hemisferen veriore nga Evropa ne Japoni, nga ku Afrika lindore dhe India u perballen me permbytje te medha.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist